Yazar Hakkında
Hüseyin ALPASLAN
Tarihçi-Yazar
E-posta: h.alpaslan84@gmail.com
Tlf. :0505 904 3340
Özgeçmiş
1966 yılında Kırıkkale ilinde doğmuş, ilk, orta ve lise öğrenimini Kırıkkale’de yapmıştır. 1984-2010 yılları arasında İçişleri Bakanlığı/Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde “Karakol Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Şube Müdürlüğü” alanları başta olmak üzere, çeşitli birimlerde, birçok ilde görev yapmış ve kendi isteği ile emekli olmuştur
Memuriyeti döneminde; mesleki bilgilerini arttırma amaçlı olarak Anadolu Üniversitesi, Jandarma Meslek Eğitimi Programı ile Ön Lisans öğrenimi görmüş, Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat dalında yapmıştır. Anadolu Üniversitesi’nde ikinci lisans olarak Tarih bölümünden 2016 yılından dereceyle mezun olmuştur.
2016 yılında Tarih lisans mezuniyeti ile beraber başladığı yazarlık yaşamında; özellikle İttihat ve Terakki, Teşkilat-Mahsusa, Türklerde İstihbarat ve Millî Mücadele dönemi, İttihat ve Terakki ve Teşkilat-ı Mahsusa tarihi başta olmak üzere; tarih araştırmaları ve çalışmalar yapmakta olup, bu eksende gazete, dergi ve tarih sitelerinde makale çalışmaları vardır.
26 Mart 2020 tarihinden itibaren “Ticari Hayat Gazetesi’nde” haftalık köşe yazarı olarak yazmakta, yurt içi ve yurt dışında çeşitli dergi, haber, diplomasi ve tarih sitelerinde aylık ve haftalık makaleleri yayınlanmaktadır. İksad Yayınevi tarafından yayınlanan kitaplarda bölüm yazarı olup, ayrıca Tarihistan sitesinde öykü ve şiirleri yayınlanmaktadır.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
Yayınlanmış Bazı Eserleri;
1.“Millî Mücadele Döneminin Mihenk Taşları”, Gece Kitaplığı, Şubat 2021, Ankara.
2.“Kaşgarlı Mahmud Anısına Türkiye ve Türk Dünyası Araştırmaları VII”, dijital kitap, İksad Yayınevi, 15. Bölüm ss.312-342.
3.“Teşkilat-ı Mahsusa’nın Kafkas Cephesi’ndeki Faaliyetleri”, TDPB Parlamenter Bakış Dergisi, Sayı: 7, ss. 135-152, Nisan-Mayıs-Haziran 2020.
4.“Millî Mücadele’de Bir İngiliz Casusu: Hintli Mustafa SAGİR”, Düşünce ve TARİH Aylık Dergisi, Sayı:78, ss.17-19, Mart 2021.
Atıf Yapılan Eserleri
1.Hüseyin ALPASLAN; “Ermeni Tehciri ve Mehmet Kemal Bey”, Ticari Hayat Gazetesi, 09.04.2020. (Atıf yapan: İsmail Cingöz; “Soykırım Yalanlarına Cevaplar (3) Tehcire Uzanan Süreç”, Ticari Hayat Gazetesi, 15.04.2020.)
2.Hüseyin ALPASLAN; “Türklerde İstihbaratın Kısa Tarihi- II”, Ticari Hayat Gazetesi, 01.10.2020.(Atıf yapan: İsmail Cingöz; “Millî Mücadele Döneminde Türk İstihbaratı”, Çelebi Dergisi; Yıl: 1, Sayı: 3, Aralık 2020, Sayfa:68-71, Ankara.)
Atıf Yapan
1.İsmail Cingöz; “Soykırım Yalanlarına Cevaplar (3) Tehcire Uzanan Süreç”, Ticari Hayat Gazetesi, 15.04.2020.
2.İsmail Cingöz; “Millî Mücadele Döneminde Türk İstihbaratı”, Çelebi Dergisi; Yıl: 1, Sayı: 3, Aralık 2020, Sayfa:68-71, Ankara.
Yazarlarımız
Trend Haberler
Editörün Seçimi
Kahramanmaraş Nöbetçi Eczaneler
Anket
Anket Sonucu
Soru:
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
() Oy -
Toplam Oy Kullanıldı
E-Bülten Aboneliği
E-Bülten Aboneliği Yaptığınız Zaman Son Gelişmelerden Anında Haberdar Olursunuz.!
Yazara Ait Yazılar
TÜRKİYE’NİN DOĞUM BELGESİ AMASYA GENELGESİ
ULUSAL BAĞIMSIZLIK SAVAŞI’NDA İKİ SARAYLI
KUVA-Yİ MİLLİYE SAFLARINDA BİR ERMENİ: BERÇ TÜRKER
KÜRESEL GÜÇLERİN EGEMENLİK MÜCADELELERİNİN VE İTAAT ETTİRME POLİTİKALARININ TARİHSEL SÜRECİ
İZMİR’İN İŞGALİNDE BİR TEŞKİLAT-I MAHSUSACI: OSMAN NEVRES
SAMSUN’DAN ÖNCEKİ ON ALTI GÜN
1915 ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI’NIN BİRİNCİ SAFHASI
OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E DEVLET YÖNETİM ŞEKİLLERİ, MECLİSLER VE TBMM’NİN AÇILIŞI
BATILILAŞMANIN TÜRKİYE EKONOMİSİNE TARİHSEL YANSIMALARI
TEHCİR YARGILAMALARINDA İLK MİLLİ ŞEHİT: MEHMET KEMAL BEY
AYRIMCILIK
BİR KAHRAMANLIK DESTANI ON BİRİNCİ BÖLÜK
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
KAFKAS ÜÇGENİ: AZERBAYCAN, ERMENİSTAN VE KARABAĞ
TARİH SÜZGECİNDE EGE ADALARI SORUNU
İKİ ŞEHİT: HALİM VE ABBAS
TUNCA ADASINDA YAŞANAN FACİA