Telefon
WhatsApp
KALBİMDEKİ NOTA

        Do notasının Re notası ile randevusu nasıl da kıskandırır diğer notaları. Portenin (dizek) her bir dizgesi, ‘sol anahtarı’nın nefes alışı, ‘es durağı’nın şaşkınlığı harekete geçer müzik saatinde. Makamların ritmi Hüseyni makamıyla şahlanır, bir türkü yakar dilimde cıvıldayan melodi. Ah türküler! Şu türküler ki saf bir Anadolu kokusu, türkülerimizdir bizi geçmişe bağlayan öz. Kültür hazinesidir her bir somut olmayan miras. Nefes nefese yazılır her bir edebî yazı. Kalbimdeki notaya eşlik eder millî marşımız olan İstiklâl Marşı dahi.

      Gökten serenat yağar, şiir düşer toprağa. Kar tanelerinin huzurla karışık o sessizliği kış mevsiminin dinginliğiyle el ele tutuşur ve art arda uçar ahenkli kar tanesi. Hepliğin hiçliğinden hiçliğin hepliğine, varlığın yokluğundan yokluğun varlığına adım atar sessizlik. Bir sessizlik ki kalabalığın senfonisi oluşur da senfoni orkestrası kurar aslında. Muallimsiz bir kitap nasıl ki insanlığa faydasız oluyorsa peygambersiz bir kâinat da faydasız, natamam olur.

“Bir şeyi tamamlamalı.

Elimizde bütünü bulunmalı

Ve mümkünse onları neşretmeli”

        Mehmet Kaplan

       Anılarla yaşatmak gerek şu dünyayı. Tarihten, edebiyattan, müzikten, sanattan, coğrafyadan, arkeolojiden, tiyatro oyunundan beslenen güzelliklerle kucaklamalı geleceği. Kalbimdeki notayla bütünleşir anılar, içimdeki melodi aşka gelir ansızın. 12 Mart 1921’den 12 Mart 2021’e uzanır notalar. Türk milletinin millî marşı olan İstiklâl Marşı’nın kabul edişinin 100. yıl dönümüdür 2021 yılı. 2021 yılımız hem İstiklâl Marşı Yılı hem de Yunus Emre Yılı’dır. Mehmet Âkif ERSOY’ un on kıtadan oluşan ve Türk milletine armağan edip -mütevazılığından ötürü- Safahat isimli kendi şiir kitabının içinde yayımlamadığı İstiklâl Marşı şiiri bestelenince unutulmaz bir marşımız oldu. Yunus EMRE’nin şiirleri ilâhi olarak bestelendi de asırlardır söylenegeldi. Marşımız, türkümüz, şarkımız, duamız, ninnimiz, destanımız, masalımız, öykümüz, bilmecemiz, orta oyunumuz, ilahimiz, sözlü geleneğimiz varsa biz bir bütünüz. Sözlü edebiyattan yazılı edebiyata tırmanışın müjdesidir manevî değerler.

         Kalbimdeki notayla dost olur ilahiler, millî marşlar, türküler. Bebekliğimdeki ninninin devamıdır sanki bilmeceyle masal. Müzik, ruhun gıdasıdır ve dua da ruhumuzun ilâcıdır. İlahî aşka yönelişin, beşerî aşkın insan sevgisiyle buluşmasının simgesidir soyut değerler. Kalbimizdeki nota, ruhumuzdaki müzik sevgisi her daim ezgisel huzurla yaşatılsın inş/Allah.

      * İnsanlardan bir kap su ve yemek bekleyen sokak hayvanlarımızı, penceremizdeki ekmek kırıntılarıyla mutlu olan doğadaki kuşlarımızı lütfen unutmayalım!

Kahramanmaraş Özel Karaoğlan kişisel gelişim kursu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

Kahramanmaraş Nöbetçi Eczaneler

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği